arkeliet.no home

Munderingen

av Trond Johannessen

Her vil det komme ting om munderingen.se også rekonstruksjoner

 
 

 

Artillerist fra 1729. Dette er det eldste bildet jeg har klart å komme opp med. Etterlyser mer og bedre bildemateriell!

Danske uniformer del 1

Danske uniformer del 2

[Under arbeid ] Torstein Snorrason´s artikkel om Danske uniformer 1699-1712. stykkene er tidligere publisert i Chakoten.
En litt artig informasjon om hvor uniformene ble produsert. Stykket kommer fra Riksarkivet sine sider, og inneholdt noen bilder som jeg tror er meget interessante. Dette viser at det fremdeles går å finne noen skikkelige godbiter i arkivene. Selve saken befinner seg i det Danske kansellie.
Om uniformer og produksjon En samling av dokumenter som inneholder interessante informasjoner om uniformenes farger og tilvirkning.
Har du lurt på hvordan krutt hornet henger under vesken. Jeg har hele tiden trodd at det var en skulder stropp, men bildet fra Cadet håndboken viser en veldig kort rem. Legg også merke til at rømme nålen og stykboret er festet til krutt hornet og ikke til bandolæret. En kan se en antydning i bildet fra Cadet håndboken, men ser man på et original horn så viser det seg at det finnes en belte krok. Kan det være at denne ble hektet på tverr remmen over vesken. Jeg har prøvd dette ut og det fungerte greit, men den dro tverremmen noe ned. løsningen er jo praktisk i og med at man får hektet av seg det hele stasen i en håndvending. klikk på bildet for detaljer.
klikk på bildet for detaljer  
 

 

Britisk bandolærspenne, en såkalt dobbel D spenne.
Britisk beltespenne.
Fransk belte spenne , en såkalt dobbel D spenne.
Sko spenne fra Lossen 1717. klikk på bildet for å se et større.
   
   
   
   

 

 

 

Vedlikeholdes av Trond Johannessen , om Arkeliet, om kopiering fra arkeliet.no